Sağlıklı bir yetişkinlik dönemi için çocukları anlayabilmek, psikolojik sorunlarına çözüm üretebilmek, psikiyatrik hastalıklar var ise doğru tanı koymak ve tedavi etmek önemlidir. Kliniğimizde uzun yıllar çocuk psikiyatri hekimliği tecrübesi olan Psikiyatrist Dr. Tuba Bilbay Kaynar tarafından çocuk ve ergenlerin ruhsal durum değerlendirmesi yapılarak, tanı ve tadavi sürecine geçilir. Sonrasında multidisipliner bakış açışıyla Bambu Psikiyatri çatısı altında faaliyet gösteren uzmanlara gerekli görüldüğünde yönlendirme yapılabilir. Aynı çatı altında olmak sürecin hızlanmasını ve yakından takibini kolaylaştırmaktadır.
KLİNİĞİMİZDE UYGULANILAN TESTLER
Bebek, çocuk, genç ve erişkin tanı ve tedavi hizmetleri
Metropolitan Okul
Olgunluğu Testi
Metropolitan okul olgunluğu testi ; kelime anlama, cümleler, genel bilgi, eşleştirme, sayılar ve kopya etme gibi içerikleri barındırmaktadır. Bu alanlarda incelme yapıldıktan sonra genel hazırlık, sayı hazırlığı, okuma hazırlığı olgunluğunun ölçümlenmesiyle çocuğunuzun okula ne düzeyde hazır olup olmadığını, güçlü ve zayıf yönlerini rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
Moxo
Dikkat Testi
MOXO Dikkat testi, çocuk ve yetişkinler için geliştirilmiş, bilgisayar üzerinden yapılan, görsel ve işitsel soruların olduğu bir dikkat testidir. Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğunun dört ana belirtisi olan dikkat eksikliği, zamanlama problemi, dürtüsellik ve hiperaktivitenin ölçülmesini sağlar.
Objektif Çocuk
Değerlendirme Testleri
Çocuk yada yetikin bireylerin zeka, performans, gelişim düzeyini belirleme ( Çocukların erken dönemde keşfedilmesi yada olası problemlerin erken dönemde fark edilmesi ) dikkat ve algılarını gözlemlemeyi hedefleyen testlerdir.
Wisc4
Testi
WISC-4, çocukların ve gençlerin hem kendi yaş grubu içindeki beceri düzeylerini hem de kendi içlerindeki güçlü yanlarını ve desteklenmesi gereken becerilerini değerlendirmektedir. Uygulama bireysel olarak yapılır. Tüm testin uygulaması ortalama 2 saat sürmektedir. Ancak her çocuğun çalışma hızı ve motivasyon düzeyine bağlı olarak test süresi farklılıklar gösterebilmektedir.
Cas
Testi
Cas testi ; yani Cognitive Assesment System, dilimize Bilişsel Değerlendirme Sistemi olarak çevirilmektedir. Testin amacı, çocukların bilişsel işlemlerini değerlendirmek ve hangi işlemlerde ne seviyede olduklarını belirlemektir. Nörolojik bir değerlendirme imkanı da sunulduğu için bazı bilişsel fonksiyonlarda zorlanan çocukların hangi alanlarda zorlandığının tespit edilmesi açısından önemli bir veri kaynağı sunmaktadır. Testin en büyük avantajı kültürel etkenlere bağlı olmadan çocukla ilgili bir değerlendirme yapmasıdır.
Agte
Testi
AGTE Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE), çocukların gelişim düzeylerini ölçmek için kullanılan bir testtir. Bu test, çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini ölçmek için kullanılır ve çocukların okul başarısını tahmin etmek için de kullanılır.
D2
Testi
d2 Dikkat Testi: Brickenkamp tarafından 1962’de geliştirilmiştir. Testin amacı sürekli dikkat ve görsel tarama yeteneğini değerlendirmektir (Spreen ve Strauss, 1998). d2 Dikkat Testi, seçici dikkat ve zihinsel konsantrasyonun bir ölçümüdür.